Wie heeft de regie over jouw talentontwikkeling?

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: “je moet zelf de verantwoordelijkheid over je talentontwikkeling nemen”.  Volgens het HRD trend onderzoek 2017 van Springest vind 77% van de werknemers doorleren hun eigen verantwoordelijkheid. Toch is de praktijk – zoals zo vaak –  weerbarstig. Veel professionals ervaren juist alles behalve eigen regie. Belangrijkste redenen?
  • Gebrek aan tijd, er zijn elke dag weer urgentere dingen die voorgaan
  • Onvoldoende informatie over leer-ontwikkelingsmogelijkheden
  • Beperkte ondersteuning van de werkgever.

Welke talenten worden ontwikkeld?

Functieprofielen voor financieel managers, controllers en andere finance professionals met keurig omschreven competenties worden volop gebruikt. Bij talentontwikkeling wordt gekeken naar de “competency gap”, hoe je functioneert op de competenties die voor de functie nodig zijn. Maar mensen hebben veel meer talenten. Talenten die vaak heel goed inzetbaar zijn om hun werk uitstekend te doen. Maar dan net even anders. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik spreek veel finance professionals die (te) weinig aandacht besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ze volgen wel opleidingen of trainingen, maar die zijn heel vaak vakinhoudelijk. Meestal zijn ze ook bepaald (en betaald) door de werkgever of ingegeven door de te behalen Permanente Educatie punten. Ga voor jezelf eens na welke trainingen jij afgelopen jaar hebt gedaan en welke daarvan echt hebben bijgedragen aan jouw persoonlijke groei, aan jouw kwaliteiten en ambitie. Had jij de regie? Of hobbel je op de automatische piloot door het standaard curriculum? Om vervolgens te concluderen dat je vastloopt, wordt ingehaald en de controle over je baan en ontwikkeling kwijt bent.

Toon persoonlijk leiderschap!

Neem leiderschap over je ontwikkeling. Stel je niet langer afhankelijk op van je werkgever als het gaat om tijd voor opleiding, informatie en budget. Die tijd is voorbij. Want stel dat je werkgever je geen ruimte geeft om je te ontwikkelen? Of geen geld voor jouw ontwikkeling over heeft? Je niet verder kan helpen omdat het veel werkgevers simpelweg aan kennis ontbreekt over leren en ontwikkelen? Dan mis je mooi de boot. Als je nu denkt, ach, het zal zo’n vaart niet lopen. Lees dan niet verder. Zonde van je tijd. Maar als je bij jezelf voelt dat je je dit niet wil laten gebeuren, lees dan nog even door.
Je kunt namelijk ook gewoon zelf investeren in je eigen talentontwikkeling.
Het is een krachtige keuze die je veel brengt. Als je in jezelf investeert dan
  • Kies je voor onafhankelijkheid: “wie betaalt, bepaalt”.  Het is jouw carrière en vaste contracten zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.
  • Kies je voor je eigen succes: investeren in jezelf is een krachtige boodschap dat je jezelf de moeite waard vindt om tijd en geld in te investeren.
  • Kies je voor duurzame ontwikkeling: waar je leidinggevende vaak gericht is op je korte termijn inzetbaarheid, heb je zelf een veel langere horizon. Je kunt doelgericht stap voor stap je talenten uitbouwen.
  • Kies je voor excellentie en meesterschap: je kunt je richten op het verder ontwikkelen van de dingen waar je goed in bent en waar je voldoening uit haalt. Werkgevers focussen te vaak op de zwakke punten. Met als resultaat dat je nergens echt goed in wordt.
  • Kies je voor autonomie. Je laat je niet leiden door aanbod en budget dat anderen voor jou bepalen. Je pakt de regie. Dat geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. En een gevoel van vrijheid. Jij kunt je ontwikkelen op een manier die bij jou past, wanneer je wil, waar je wil.
Durf in jezelf te investeren. Durf de krachtige keuze te maken om leiderschap over je ontwikkeling te nemen. Vind je het lastig om je talenten te herkennen? Of weet je wel waar je goed in bent en waar je hart ligt, maar weet je niet hoe je dat in je werk kunt inzetten? Of heb je geen idee hoe je je talenten verder kunt ontwikkelen? Ik kan je helpen met mijn programma “Master Personal Growth – Unleash your Potential”.

Ingrid van Ommeren helpt als coach en consultant financiële professionals en teams om effectiever leiding te geven en Leading Edge Finance teams te creëren die waarde toevoegen aan mensen en de business.

Met haar ervaring als RA en professional in Learning & Development is zij expert op het gebied van leiderschap en talent ontwikkeling voor de financiële functie.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest