Als je in een grote organisatie werkt heb je mogelijk al eens een persoonlijkheidstest gedaan. Heel populair zijn de kleurentesten. Helaas heb ik het volgende vaak zien gebeuren:

Ze stonden bij iedereen op het bureau. Een torentje van 4 zachte legoblokken. Gekregen na een dag teamtraining met een kleurenmodel. Een rode, een gele, een blauwe en een groene. Het bovenste blokje was je voorkeurskleur, daaronder de andere kleuren. Zo kon je zien hoe je het beste met elkaar kon communiceren. De nuance in de methodiek ten spijt werd aan elke kleur in de praktijk al snel 1 overkoepelend woord gekoppeld. ‘Blauw’ is dol op details, ‘rood’ is dominant, ‘groen’ wil dat iedereen fijn samenwerkt en ‘geel’ wil gezelligheid. Af en toe hoorde je iemand roepen: ’joh, doe niet zo blauw!’. Niet alleen werd een woord aan een kleur gekoppeld, maar als snel werd iemand aangeduid met de bovenste kleur van zijn of haar blokje. Iemand was ‘blauw’. Of ‘rood’. Mensen houden er niet van om in hokjes te worden gestopt en langzaamaan verdwenen de blokjes in de bureaula.

Zonde, want met een professionele persoonlijkheidstest heb je een schat aan waardevolle informatie over jezelf. Een goede test geeft je inzicht in je potentieel en is een goed startpunt om je talenten en persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen. Zodat je in de meest uiteenlopende situaties in staat bent effectief gedrag toe te passen.

Persoonlijkheidstest om zelfkennis te vergroten

Het visiedocument van de NBA over de financieel professional van de toekomst noemt de daarin genoemde persoonlijkheidsgebieden de feitelijke uitdaging. Er staat onder andere: “Het kunnen voeren van de regie over de persoonlijke ontwikkeling vraagt om het kennen van de eigen zwakke en sterke punten, zelfkennis dus.”

Een persoonlijkheidstest is een uitermate geschikt instrument om zelfkennis te vergroten. Ga je vervolgens zoeken op internet dan is er keuze te over. Er zijn genoeg gratis testen te vinden. En testen met allemaal mooie namen of nietszeggende afkortingen. Zie dan maar eens de test te vinden die meet wat jij wil weten.

De Facet5 persoonlijkheidstest

Ik heb veel testen in de praktijk uitgeprobeerd (o.a. Insights Discovery, DISQ, MBTI, Facet5) op zoek naar de meest geschikte methodiek voor leiderschapsontwikkeling. Op basis van mijn eigen ervaring en de feedback van mijn klanten heb ik gekozen voor Facet5.

Gebruiksvriendelijk

Facet5 is een moderne en klantvriendelijke online persoonlijkheidsvragenlijst. Je maakt een online vragenlijst van ongeveer 20 minuten. Er zijn geen goede of foute antwoorden.

Stevige wetenschappelijke basis, goede betrouwbaarheid en validiteit

Facet5 heeft een stevige wetenschappelijke basis en is gebaseerd op de meest recente inzichten rondom de Big Five persoonlijkheidstheorie. Om te beoordelen of een psychometrische test ‘goed’ is, dat wil zeggen dat de test meet wat het beoogt te meten, in verschillende omgevingen en in de tijd, gebruiken we de concepten betrouwbaarheid en validiteit. Facet5 geeft uitgebreide informatie over de technische aspecten van de test.

Internationaal

De test wordt wereldwijd gebruikt en is in meer dan 30 talen te maken.

Uitgebreid rapport met persoonlijkheidsfactoren

Je krijgt een uitgebreid en goed leesbaar rapport dat inzicht geeft in je persoonlijkheidsfactoren en -facetten:

  • Wilskracht – vastberadenheid, assertiviteit en onafhankelijkheid
  • Energie – vitaliteit, sociabiliteit, aanpassingsvermogen
  • Affectie – hulpvaardigheid, steun, vertrouwen
  • Beheersing – discipline, verantwoordelijkheid
  • Emotionaliteit – spanning, bezorgdheid

Plus je drijfveren, motivatie en kerncompetenties

Facet5 is ontwikkeld met oog op gebruik in werksituaties. Je krijgt inzicht in de manier waarop je waarschijnlijk zal reageren in verschillende situaties of hoe je je in verschillende situaties zult gedragen. Ook krijg je inzicht in je drijfveren en motivatie.

Heel waardevol is een sterkte/zwakte analyse in relatie tot kerncompetenties die belangrijk zijn in een zakelijk context, zoals leiderschap, communicatie, interpersoonlijk, analyse en besluitvorming.

Wat levert het jou op?

Inzicht in je gedragsvoorkeuren, talenten, drijfveren en ambitie is de basis voor verdere ontwikkeling. Samen met je coach bespreek je het rapport en maak je jouw persoonlijke ontwikkelplan. De tastbare output van een Facet5 test is je rapportage. Maar daar stopt het natuurlijk niet. Een Facet5 scan is het begin van een fascinerende reis in persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Zodat ook jij leert om in uiteenlopende situaties effectief gedrag in te zetten en niet onbewust in je valkuilen stapt. Onmisbaar voor de next-level finance leider.

Enthousiast geworden om een volgende stap te zetten en wil je weten of een Facet5 persoonlijkheidsscan voor jou en/of je team geschikt is? Boek dan direct een gratis Next Step Video Chat in.

Ingrid van Ommeren helpt als coach en consultant financiële professionals en teams om effectiever leiding te geven en Leading Edge Finance teams te creëren die waarde toevoegen aan mensen en de business.

Met haar ervaring als RA en professional in Learning & Development is zij expert op het gebied van leiderschap en talent ontwikkeling voor de financiële functie. Ingrid is geaccrediteerd Facet5 coach.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest