Ingrid van Ommeren

“Follow your numbers in business, follow your heart in life”

Wat waarderen directeuren en  managers in de samenwerking?

“Ik ga naar Ingrid om te sparren over mijn business. Om een idee uit te denken en het vervolgens handen en voeten te geven voor de uitvoering. Ze is sterk in de vertaalslag van denken naar doen.”

“Vraag haar hulp zeker als je zakelijk, financieel of werktechnisch op iets vastloop en behoefte heb aan iemand die daar nuchter en met meer afstand naar zou kunnen kijken.”

“Ingrid kan heel goed luisteren en daarnaast ook doorvragen en kritische vragen stellen.  Ze is eerlijk en zeker geen meeprater. Dus een hele fijne gesprekspartner, vrolijk en een positieve kijk op het leven.”

Ruim 25 jaar ervaring in financieel leiderschap

Ik ontmoet veel directeuren en managers die wel de maandelijks cijfers krijgen, maar er geen inzicht in hebben. Omdat ze geen gevoel hebben voor cijfers, het financiële jargon niet snappen of niet door durven vragen. Of omdat ze de waarde van goed inzicht nog niet hebben ervaren en niet weten wat er mogelijk is. Of simpelweg omdat er altijd iets anders urgent is.
Zonde van alle kansen die daardoor voorbij gaan. De financiële data kunnen interpreteren en er de juiste vervolgstappen aan verbinden is cruciaal om de strategie succesvol uit te voeren en je doel te bereiken.

Als je een organisatie leidt kun je niet om de cijfers heen. Wat voor mij vanzelfsprekend is na bijna 25 jaar financieel leiderschap bij onder andere KPMG, Nike en de Nierstichting, is voor veel ondernemers en niet-financiële managers een eye-opener.

Ik breng helderheid in finance, help niet-financials over de ‘cijfer-angst’ heen en bied het financiële perspectief op het leiden van een business. Ik stel de lastige vragen. 

De Online CFO

Een paar jaar geleden heb ik de switch gemaakt om voornamelijk online te werken. Overleggen met video is persoonlijk én efficiënt. Ik werd daarom al gauw de eerste Online CFO van Nederland genoemd. Inmiddels raken meer en meer mensen overtuigd van de voordelen van een externe online CFO.
Uiteraard laten sommige zaken zich beter face-to-face bespreken. Dat is ook nog steeds mogelijk.

The purpose of life is to live it, to taste experience to the utmost,
to reach out eagerly and without fear for newer and richer experience.

(E. Roosevelt)

Ook CFO in m’n vrije tijd

Naast m’n werk ben ik Chief Family Officer van een groot gezin, met man, onze 4 tieners en een lieve Heidewachtel.

Roeien speelt in ons gezin een belangrijke rol. Ik leer kinderen de beginselen van het roeien, we fietsen mee langs de baan bij de wedstrijden en ik roei zelf in een leuke ploeg. De Vogalonga was een hoogtepunt, een fantastische roeitocht van bijna 40 kilometer door de lagunes van Venetië met finish op het Canal Grande.

Ik ben dol op skiën en bergwandelen in Zwitserland, een fijn terras met uitzicht op de Matterhorn of picknicken bij een BBQ plaats. Als het even kan plan ik een korte ‘workation’ in Zwitserland. Het voordeel van online werken!

Ben je benieuwd hoe ik jou online kan helpen met financiële expertise?

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest