Ik ben geen paardenmeisje. Mijn enige ervaring met paarden dateert al van lang geleden. Een rondje rijden door de duinen en op het strand van Ameland. Een rondje dat het paard dagelijks reed, routinewerk. Het paard liep. Ik zat er op. Het paard stopte om te eten. Ik zat er op. Het paard ging in draf. Ik zat er nog steeds op! Af en toe trok ik eens aan de teugels. Ik dacht dat dat zo hoorde. Geen moment had ik het ook maar het idee dat ik het paard ‘onder controle’ had.

Paardencoaching

Vorige week was ik met mijn Mastermind groep met ondernemers in het land van Maasduinen. Met een coach die dol is op IJslandse paarden. Het thema van de dag was persoonlijke ontwikkeling en effectief leiderschap. Ik had een voorgevoel. Je raadt het al. We gingen iets met paarden doen.

Margien is paardencoach. Ze heette ons hartelijk welkom op de manege. Ik probeerde met een grapje mijn licht onrustige gevoel weg te lachen. Maar ze stelde ons gerust. Dit was ook geschikt voor mensen die bang zijn voor paarden of gewoon niet zoveel met paarden hebben. Ik besloot dat de beste strategie was om een keer diep adem te halen; ‘go with the flow’, hup, de bak in.

Loslaten is ook leiding geven

We deden niks en er gebeurde veel.

De paarden kwamen in beweging. Na een tijdje kwam het kleine witte paard naast me staan. Ik ging lopen. Het paard liep naast me mee. Duwde af en toe met haar hoofd tegen mijn been. Ik ging stilstaan, omdraaien, zigzaggen, sneller lopen, vertragen. Ze bleef meelopen. Wat voelde dit verrassend goed. In alle rust en wederzijds vertrouwen liepen we samen door de bak. Margien legde me achteraf uit dat paarden dat alleen doen als ze vertrouwen en verbinding voelen. Dat ik het gevoel had dat ik niks ‘deed’ was juist de crux.

Effectief leiderschap

Als leidinggevende denken we vaak dat we van alles moeten doen om mensen in beweging te krijgen. We overtuigen, praten, belonen, motiveren, inspireren, stellen targets, houden functioneringsgesprekken, richten hippe kantoorplekken in, noem maar op. Te vaak zonder veel effect.

Ze zeggen dat paarden de spiegel van de ziel zijn. Wat zegt dat over leiderschap? Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je als leidinggevende niks ‘doet’. Geen teugels gebruikt om mensen te sturen. Dat je het lef hebt je medewerkers los te laten in volle vertrouwen en verbinding dat ze met je mee wíllen lopen. Dat leidinggeven vanzelf gaat, je voldoening en plezier geeft.

Het begint met verbinding met jezelf en vertrouwen in jezelf. Persoonlijk leiderschap. Vanuit die basis kun je samen met je team in vertrouwen de toekomst tegemoet. Op weg naar een Leading Edge Finance team.

 

Wil jij ook effectief leidinggeven aan een Leading Edge Finance team? Boek dan nu een strategiegesprek.

Ingrid van Ommeren helpt als coach en consultant financiële professionals en teams om effectiever leiding te geven en Leading Edge Finance teams te creëren die waarde toevoegen aan mensen en de business.

Met haar ervaring als RA en professional in Learning & Development is zij expert op het gebied van leiderschap en talent ontwikkeling voor de financiële functie.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest