Business Finance Quick Scan

Hoe sta je er financieel écht voor?
Met een strategische analyse van je cijfers weet je waar de lekken en de kansen liggen.
Creëer meer winst met meer impact.

× gebruik je privémiddelen om zakelijke tekorten te compenseren?

× wil je groeien en meer personeel aannemen maar weet je niet of je daar de middelen voor hebt?

× laat je je nog steeds verrassen door de blauwe belastingenvelop?

× stroomt er genoeg geld binnen, maar vliegt het er nog harder uit?

× heb je onvoldoende financiële buffers om een noodzakelijke investering te doen of je vaste lasten een paar maanden te kunnen blijven betalen?

× is je omzet grotendeels weggevallen door een onverwachte gebeurtenis (klant failliet, pandemie, sterke concurrentie, etc)?

Dit soort problemen ondervinden – helaas – veel ondernemers. Onverwachte situaties zijn deel van het ondernemerschap, maar gebrek aan financieel inzicht zorgt er mede voor dat je de grip verliest. Wist je dat dat een belangrijke stressfactor is waardoor veel ondernemers tegen een burn-out aanlopen?

Zorg dat het zover niet komt! 

Ondernemers die grip hebben op de bedrijfsfinanciën presteren beter

Onderzoek onder ondernemers (*)  geeft aan dat veruit de meeste ondernemers zelf hun financiële beslissingen nemen. Soms vragen ze hulp bij het nemen van financiële beslissingen, meestal aan de boekhouder of familie. De vragen gaan grotendeels over de belasting en de administratie. 

Een kleine groep ondernemers schakelt professioneel advies in voor strategische, toekomstgerichte financiële beslissingen.

Ondernemers met financiële kennis hebben vaker grip op hun bedrijfsfinanciën en presteren beter.

* bron: onderzoek KvK ‘Grip op de tent’, nov 2016

Als ondernemer kun je niet over alle financiële zaken voldoende kennis hebben. Daarvoor ga je naar een deskundige. Heb je vragen over je belasting en administratie, dan is je boekhouder of accountant de beste adviseur. Zoek je financieel advies over strategische, toekomstgerichte beslissingen, dan ga je naar een financieel bedrijfskundige. 

Onderscheid jij je als de ondernemer die financieel bedrijfskundige expertise inschakelt voor toekomstgerichte beslissingen?

Weet jij hoe gezond jouw bedrijfsfinanciën eigenlijk zijn? Of kijk je alleen naar je bankrekening bij gebrek aan betere informatie?

Met de Business Finance Quick Scan krijg je direct meer inzicht in de cijfers van jouw bedrijf. Je gaat anders naar naar je financiële cijfers kijken. Je wordt je bewust van geldlekken in je bedrijf. Je gaat kansen herkennen om omzet en winst te vergroten.

Zet nu de eerste stap om met meer winst meer impact te creëren.

Voor wie is een Business Finance Quick Scan waardevol?

Je hebt een boekhouding (dat doe je zelf of heb je uitbesteed)

Je kent de belangrijkste financiële termen.

Je bent al meer dan een jaar ondernemer

Je wil weten wat je cijfers vertellen

Je bent benieuwd of je je financiële processen handiger kan doen.

Je wil je niet langer verstoppen voor de cijfers, maar je cijfers voor je laten werken.

Wat heeft de financiële quick scan anderen opgeleverd? 

Ik had geen inzicht en overzicht in mijn financiële situatie. Nu heb heb ik tools en inzicht. Ik heb Ingrid ervaren als fijne en empatische coach. Ik beveel haar aan.

Gea

Eigenaar Beautysalon

Er is een last van me afgevallen. Ik weet nu hoe ik zelf kan sturen en monitoren!

Ingrid is als coach direct, open, stimulerend en goed meedenkend.

Ik ben een mensen-mens en werk met mensen. Ingrid heeft mij de menselijke kant van cijfers laten zien! Zij kan als geen ander meedenken met jou en waar in jouw bedrijf de mogelijkheden zitten. Wil je echt leren sturen op je cijfers terwijl je vanuit jouw passie en visie werkt, dan kan ik je Ingrid warm aanbevelen!

C. van W.

Praktijk in de gezondheidszorg

Ik gebruikte Moneybird al voor mijn facturen, maar had geen idee dat ik daar heel gemakkelijk mijn hele boekhouding in kon doen. Op aanraden van Ingrid heb ik mijn processen aangepast. Ik ben minder tijd kwijt, ik bespaar €1500 per jaar én ik heb altijd inzicht in mijn cijfers. Ik had niet verwacht dat ik de investering zo snel en makkelijk terug zou verdienen.

Arianne

Coach

Ik was benieuwd hoe ik er voor stond door de ogen van een buitenstaander die kennis van zaken heeft. En aan welke knoppen ik kan draaien om te zorgen dat mijn kosten minder worden en mijn omzet hoger zodat er een hogere winst uitkomt. Ik vond de samenwerking prettig en Ingrid gaf duidelijke en heldere adviezen. Ik heb nu een goede begroting zodat ik nog gedegener het jaar tegemoet ga.

Corine van Zoelen

Yoga Business Coach, www.deyogabusinesscoach.nl

Waarom zou je mij hiervoor vragen?

Jij bent geen cijfermens. Ik vind cijfers leuk (echt!).

Jij hebt meer op je bord dan de cijfers. Ik heb van financiële bedrijfskunde mijn vak gemaakt (al bijna 25 jaar).

Jij vindt cijfers moeilijk en complex. Ik maak cijfers smart & simpel.

Jij vindt cijfers saai. Ik lees het verhaal dat jouw cijfers over je bedrijf vertellen.

Jij ziet cijfers als registratie van wat geweest is. Ik zie in de cijfers potentie voor de toekomst.

Jij bent de ondernemer die waarde wil creëren. Ben ik jouw financiële sparringpartner naar meer winst met meer impact?

♦ Speciaal Aanbod ♦ 

Durf jij het aan?

Financiële quickscan van je bedrijf

Ik maak een analyse van jouw balans en resultatenrekening. Niet of ze kloppen (daar heb je de boekhouder voor), maar wat de cijfers vertellen over jouw bedrijf. 

Video Call

Ik geef je een uitgebreide toelichting op de analyse: hoe sta je ervoor?
Je leert je cijfers door een andere bril bekijken. 
Je krijgt 3 specifieke tips om op korte termijn meer winst te maken. De investering voor de scan heb je er meteen al uit!

Voor slechts € 647,- ex BTW (i.p.v. €897,- ex BTW) heb je actueel inzicht in je financiële situatie én waardevolle actiepunten om direct te implementeren. De kosten van deze financiële quickscan zijn aftrekbaar als bedrijfskosten (dus de belastingdienst betaalt mee!).

Hoe kom je hiervoor in aanmerking? Heel simpel. Stuur een e-mail naar ingrid@leiderschapinfinance.nl. Ik neem persoonlijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Ik vind het nogal wat om iemand inzicht in mijn financiële huishouding te geven. Hoe zit het met vertrouwelijkheid?

Vertrouwelijkheid en integriteit zijn voor mij vanzelfsprekend en het zijn dan ook kernwaarden van Leiderschap in Finance. Bovendien ben ik aangesloten bij de NBA (Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants).

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een half uur een video call te hebben waarin we persoonlijk kennismaken.

Worden de video calls opgenomen?

Ja, de videocalls kunnen worden opgenomen zodat je ze altijd terug kunt luisteren. Jij bepaalt of er een opname wordt gemaakt.

Kan ik ook mijn boekhouding aan jou uitbesteden?

Ik bied geen administratieve dienstverlening.

Heb je al een boekhouder, dan kan ik met je meekijken of de dienstverlening past bij jouw bedrijf. Veel boekhouders maken helaas nog onvoldoende gebruik van de technologische mogelijkheden en zijn daardoor niet efficient en onnodig duur. In de praktijk blijkt dat de besparing op accountantskosten daardoor al vaak zo groot is, dat dit ruimschoots opweegt tegen de investering in professioneel advies bij toekomstgerichte financiële beslissingen.

Heb je nog geen boekhouder of ben je niet tevreden, lees dan mijn blog Hoe vind je een goede boekhouder? Ik heb ook een samenwerkingspartner met wie ik je in contact kan brengen.

Een eenvoudige boekhouding kun je grotendeels zelf doen met de online boekhoudpakketten die er op de markt zijn. Deze pakketten zijn verregaand geautomatiseerd en het aantal handelingen is beperkt. Eens per jaar kun je de boekhouding nog laten checken door een boekhouder. Dit is de goedkoopste optie.

Kan ik bij je terecht voor belastingadvies?

Natuurlijk heb ik wel veel belasting kennis en kan ik daarin ook adviseren, maar ik ben geen belastingexpert. Mijn kracht is dat ik weet wanneer het complex wordt, wie ik in moet schakelen en welke vragen ik moet stellen. Daarmee ontzorg ik jou.

Kun je me helpen met de Profit First methode?

Profit First is een simpele methode om je cash te beheren door het over potjes te verdelen. Voor sommige mensen is dit voldoende. Ik hou ervan om financiële zaken zo eenvoudig mogelijk te houden, maar de Profit First methode laat teveel belangrijke zaken buiten beschouwing. Ik geef jou inzicht in je cijfers op een manier die past bij jou, je bedrijf en de toekomst.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest