Wie is de beste kandidaat voor jouw team?

Je zoekt een business controller, finance manager, accountant of andere finance professional. Waar kijk je als eerste naar als je een CV van een nieuwe kandidaat ziet? Opleiding? Dit staat meestal als eerste in het CV. Bedrijfseconomie, economie, RA, RC. Aanvullende vakcursussen. Ervaring in de branche. Kennis van een relevante software programma’s. En graag ook communicatief vaardig. Kennis is in de huidige tijd na 18 maanden al weer verouderd. Formele opleiding is geen goede voorspeller meer voor succes. Wat dan wel?
|
‘We have found that learning agility is the leading predictor of success — number one above intelligence and education.’ (Google’s topman Laszlo Bock )

Learning agility, ofwel leervermogen

Dagelijks zijn er nieuwe problemen die nieuwe oplossingen vereisen. Succesvolle bedrijven hebben leiders die in staat zijn zich voortdurend aan te passen, te ontwikkelen en ‘out of the box’ kunnen denken. Volgens onderzoek van Oracle en de AICPA zijn bedrijven met agile finance teams succesvoller dan de concurrenten met meer traditionele finance teams. Waar Oracle traditiegetrouw de nadruk legt op vergaande automatisering, focus ik op de professionals in deze teams. Wie heb je nodig? Een agile finance team bestaat uit professionals die agile werken en leren. Aantoonbare vaardigheid om te leren is een kunst die veel verder gaat dan het reproduceren van kennis uit een boek en het behalen van een diploma. Voor de beste teams zoek je naar finance professionals die weten hoe ze moeten leren.

De agile finance professional

Mensen die agile leren zijn goed in
 • verwerken van informatie en daar samenhang in ontdekken,
 • vervangen van oude kennis door nieuwe,
 • aanleren van eigen methoden om aan nieuwe informatie te komen,
 • zich snel dingen eigen maken en kunnen toepassen,
 • integreren van nieuwe kennis met eerdere ervaring,
 • feedback kunnen ontvangen om eigen functioneren te verbeteren en
 • hebben van inzicht in het eigen leerproces.
Mensen met een groot leervermogen:
 • zijn vindingrijk,
 • hebben doorzettingsvermogen,
 • zijn van nature nieuwsgierig,
 • kunnen goed omgaan met onzekerheid,
 • kunnen overzicht brengen in chaos zodat ze snel beslissingen kunnen nemen.
Bouw je Leading Edge Finance team met mensen die een groot leervermogen  hebben. Die open staan voor nieuwe manieren van werken. Die bestaande paradigma’s ter discussie durven stellen en nieuwe omarmen. De professional die je nu aanneemt, zou zo maar eens de toekomstige CFO kunnen zijn.
Waar je op kunt letten in het recruitment proces om de professional te vinden die zich onderscheidt op leervermogen lees je in het vervolg van dit artikel: Hoe selecteer je financiële topkandidaten met een groot leervermogen?

Ingrid van Ommeren helpt als coach en consultant financiële professionals en teams om effectiever leiding te geven en Leading Edge Finance teams te creëren die waarde toevoegen aan mensen en de business.

Met haar ervaring als RA en professional in Learning & Development is zij expert op het gebied van leiderschap en talent ontwikkeling voor de financiële functie.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest