Know your Numbers

Grow your Business

Change your Life!

Ingrid van Ommeren
De Online CFO

De Online CFO

Ik help (online) ondernemers om financieel inzicht te krijgen, duurzaam te groeien en waarde te creëren met hun bedrijf.

Jij bent geen cijfermens. Ik vind cijfers leuk (echt!).

Jij hebt meer op je bord dan de cijfers. Ik heb er mijn vak van gemaakt.

Jij vindt cijfers moeilijk en complex. Ik maak cijfers smart & simpel.

Jij vindt cijfers saai. Ik lees het verhaal dat jouw cijfers vertellen.

Jij ziet cijfers als registratie van wat geweest is. Ik zie in de cijfers potentie voor de toekomst.

Jij wil creatieve dingen maken. Ik ben creatief met cijfers en processen.

Jij wil mensen helpen. Ik help jou meer impact te hebben.

Jij bent de ondernemer die waarde wil creëren. Ben ik jouw sparringpartner/mentor?

Waarom een mentor?

Er zijn van die momenten dat je zakelijk advies wil.  Over een specifiek onderwerp. Liefst van een expert. Vaak zijn dat kantelpunten in je bedrijf.

Geen online training waar je alsnog alles zelf moet doen. Dat heeft alleen zin als je iets leert wat je vaker nodig hebt.

Geen coach die je helpt zelf de antwoorden te vinden. Dat heeft alleen zin als de antwoorden al in jezelf zitten.

Nee, je wil iemand die met je meedenkt, snel ziet wat jij nodig hebt om verder te kunnen.
Een mentor die jou met inhoudelijke expertise en ervaring daadwerkelijk verder helpt.
Mogelijkheden aanreikt.
Jouw (bedrijfs)belang voorop stelt.
Maatwerk levert.
Aandacht heeft voor jou.

Zit jij met vragen over strategie, financiële zaken of businessplanning? Dan kan ik je helpen.

Vragen die ondernemers mij stellen

Ik wil uitbreiden naar het buitenland. Kan ik dat financieel gezien?

Ik ben bezig met een groot project. De uitgaven en inkomsten lopen uiteen in de tijd. Kun je helpen met een liquiditeitsplanning?

Ik heb meerdere diensten, maar geen inzicht in de marges. Ik wil mijn aanbod versimpelen, maar wat is mijn beste strategie?

Ik moet een jaarplanning maken, maar eigenlijk is een jaar vooruit te lang. Ik wil ook dingen kunnen doen die op mijn pad komen. Hoe kan ik dat flexibeler doen?

Mijn bedrijf is hard gegroeid en alles loopt stroef. Hoe organiseer ik dit beter?

Commercieel gezien kan ik groeien, maar mijn gebrek aan financiële kennis houdt me tegen. Ik durf de controle niet los te laten.

Wat kan ik jou bieden als finance business mentor?

Verrassende perspectieven

Ik kijk altijd naar jouw specifieke situatie. Geen ‘one size fits all’. Ik kijk verder dan m’n neus lang is en kom met verrassende perspectieven.

Bewezen modellen & methodes

Ik gebruik bewezen modellen en methodes en volg de innovaties in mijn vak op de voet. Ik put uit een rijk arsenaal en maak de vertaalslag voor jouw bedrijf.

No Fluff

Ik bied een ‘no-fluff’ garantie. Complexe zaken verhelder ik voor jou. Waarom iets ingewikkeld maken als het ook simpel kan?

Ingrid van Ommeren – De Online CFO

Ik ontmoet veel ondernemers die wel hun administratie hebben uitbesteed, maar geen inzicht hebben in hun cijfers. Omdat ze geen gevoel hebben voor cijfers, niet snappen waar hun accountant het over heeft, niet door durven vragen, het belang niet altijd zien. Zonde. Om een bedrijf te runnen en financieel onafhankelijk te worden, kun je niet om de cijfers heen.

Daarom help ik als De Online CFO start-ups en scale-ups met financieel en bedrijfskundig advies zodat ondernemers overwogen bedrijfsbeslissingen kunnen nemen. Ik combineer inhoudelijke deskundigheid met een persoonlijke en betrokken manier van werken. Want met mensen werken vind ik het leukste wat er is.

Wat anderen over mij zeggen

* I.v.m. privacy en vertrouwelijkheid vermeld ik van mijn mentoring klanten geen (volledige) namen op mijn website. 

Ingrid geeft eerlijke persoonlijke feedback. Ze heeft een ‘objectieve’ blik. Ik ga naar haar voor financieel advies en business in combinatie met gezin/druk leven.

Ik ga naar Ingrid om te sparren over mijn business. Om een idee uit te denken en het vervolgens handen en voeten te geven voor de uitvoering. Ze is sterk in de vertaalslag van denken naar doen.

Als je een eerlijk antwoord op een vraag wil hebben, ben je bij haar aan het goede adres. Ze zal er met haar antwoord niet omheen draaien en komt snel ‘to the point’. Bovendien beschikt ze over een behoorlijke dosis vakkennis en analytisch vermogen. Altijd handig als het gaat om zakelijke issue’s!

Vraag haar hulp zeker als je zakelijk, financieel of werktechnisch op iets vastloop en behoefte heb aan iemand die daar nuchter en met meer afstand naar zou kunnen kijken. Ingrid helpt je om het overzicht terug te krijgen en het probleem in behapbare stappen te benaderen dan wel op te lossen.

Ingrid kan heel goed luisteren en daarnaast ook doorvragen en kritische vragen stellen.  Ze is eerlijk en zeker geen meeprater. Dus een hele fijne gesprekspartner, vrolijk en een positieve kijk op het leven.

#DeOnlineCFO

Jouw financieel bedrijfskundige mentor

Hoe fijn zou het zijn als je een onafhankelijke sparringpartner hebt die deskundig en ervaren is op financieel en bedrijfskundig gebied? Voor veel ondernemers is dit onbereikbaar. Een parttime CFO (Chief Financial Officer, ofwel Financieel Directeur) inhuren voor minder dan 3 dagen per week is lastig. Nog los van het salaris van een CFO, toch al gauw een slordige €150.000 per jaar.

Ik vind dat iedere ondernemer toegang moet hebben tot hoogwaardig financieel en bedrijfskundig advies om goed geïnformeerd bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen. Beslissingen die voor ondernemers ook privé consequenties hebben. Met #DeOnlineCFO bied ik de oplossing voor (online) ondernemers.

Voor wie is een finance business mentor waardevol?

Ik ben het meest waardevol voor jou als er een aantal basis zaken op orde zijn.

√ Je hebt een boekhouding (dat doe je zelf of heb je uitbesteed)

√ Je kent de belangrijkste financiële termen.

√ Je bent al meer dan een jaar ondernemer

√ Je hebt bewezen te kunnen verkopen; je hebt een jaaromzet van minimaal €50.000.

√ Je vindt inzicht in cijfers een essentieel onderdeel van ondernemen. (Als jij geld en financiën diep in je hart eigenlijk niet belangrijk vindt is een finance business mentor voor jou niet zo waardevol).

√ Je bent je bewust dat jij als ondernemer/CEO verantwoordelijk bent voor alle financiële zaken in je bedrijf (ook voor wat je uitbesteedt)

√ Je bent bereid tijd en geld te investeren in het professionaliseren van de financiële huishouding van je bedrijf

Met mij werken

Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden om met mij te werken:

⇒ eenmalig online (2 uur), geschikt als je wil sparren over een specifieke vraag

⇒ eenmalig offline op locatie (halve dag), geschikt voor bijvoorbeeld een waardescan, om samen naar je cijfers te kijken of een plan uit te werken

⇒ gedurende een aantal weken Online On Demand als je voor wat langere tijd ondersteuning kunt gebruiken. De ‘On Demand’ sessies zijn alleen te boeken na een eerste online of offline sessie waarin ik jou en je bedrijf al heb leren kennen. Uiteraard kun je de vervolgserie verlengen.

Speciaal Aanbod om 2019 met inzicht te starten!

Ik bied de offline financiële scan nu tijdelijk aan voor de prijs van een online mentorcall!

Waarde scan van je bedrijf

Ik maak een analyse van jouw balans en resultatenrekening. Niet of ze kloppen (daar heb je de boekhouder voor), maar wat de cijfers vertellen over jouw bedrijf.

Value Creation Call

Ik geef je een toelichting op de analyse – hoe sta je ervoor – en 3 specifieke tips om op korte termijn meer winst te maken. De investering voor de scan heb je er meteen al uit!

Voor slechts €247,- ex BTW (ipv €497,- ex BTW) heb je actueel inzicht in je financiële situatie én waardevolle actiepunten om direct te implementeren. De kosten van deze waardescan zijn aftrekbaar als bedrijfskosten (dus de belastingdienst betaalt mee!).

Hoe kom je hiervoor in aanmerking? Heel simpel. Stuur een e-mail naar ingrid@leiderschapinfinance.nl. Ik neem persoonlijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Ik vind het nogal wat om iemand inzicht in mijn financiële huishouding te geven. Hoe zit het met vertrouwelijkheid?

Vertrouwelijkheid en integriteit zijn voor mij vanzelfsprekend en het zijn dan ook kernwaarden van Leiderschap in Finance. Bovendien ben ik aangesloten bij de NBA (Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants).

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een half uur een video call te hebben waarin we persoonlijk kennismaken.

Werkt #DeOnlineCFO alleen online?

Je kunt kiezen of je liever online of offline mentorgesprekken wil.

Als je meerdere gesprekken wil is het  zoveel mogelijk online. Dat scheelt veel kostbare reistijd.  De mentoring calls zijn online via video calls.

Worden de video calls opgenomen?

Ja, de videocalls kunnen worden opgenomen zodat je ze altijd terug kunt luisteren. Jij bepaalt of er een opname wordt gemaakt.

Kan #DeOnlineCFO ook mijn boekhouding doen?

Heb je al een boekhouder, dan kan ik met je meekijken of de dienstverlening past bij jouw bedrijf. Veel boekhouders maken helaas nog onvoldoende gebruik van de technologische mogelijkheden en zijn daardoor niet efficient en onnodig duur. In de praktijk blijkt dat de besparing op accountantskosten daardoor al vaak zo groot is, dat dit ruimschoots opweegt tegen de investering in finance business mentoring.

Heb je nog geen boekhouder of ben je niet tevreden, dan kan ik helpen met het vinden van een goede boekhouder/accountant. Ik heb ook een samenwerkingspartner met wie ik je in contact kan brengen.

Een eenvoudige boekhouding kun je grotendeels zelf doen met de online boekhoudpakketten die er op de markt zijn. Deze pakketten zijn verregaand geautomatiseerd en het aantal handelingen is beperkt. Eens per jaar kun je de boekhouding nog laten checken door een boekhouder. Dit is de goedkoopste optie.

Geeft #DeOnlineCFO belastingadvies?

Ik ben geen belastingexpert. Natuurlijk heb ik wel veel belasting kennis en kan ik daarin ook adviseren. Mijn kracht is dat ik weet wanneer het complex wordt, wie ik in moet schakelen en welke vragen ik moet stellen. Daarmee ontzorg ik jou.

Werkt #DeOnlineCFO met de Profit First methode?

Nee, Profit First is een simpele methode om je cash te beheren door het over potjes te verdelen. Ik hou ervan om financiële zaken zo simpel mogelijk te houden, maar de Profit First methode laat teveel belangrijke zaken buiten beschouwing. Ik geef jou inzicht in je cijfers op een manier die past bij jou en je bedrijf.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest