“Financial management is at the heart of every business.
It’s the one area that can help drive it forward”

Het is tijd om je eigen online financieel manager te ontmoeten! 

De Online CFO

Jouw financieel bedrijfskundige rechterhand

Hoe fijn zou het zijn als je een onafhankelijke sparringpartner hebt die deskundig en ervaren is op financieel en bedrijfskundig gebied? Voor veel ondernemers is dit onbereikbaar. Een parttime CFO (Chief Financial Officer, ofwel Financieel Directeur/Manager) inhuren voor minder dan 3 dagen per week is lastig. Nog los van het salaris van een CFO, toch al gauw een slordige €150.000 per jaar.

Ik vind dat iedere ondernemer toegang moet hebben tot kwalitatief financieel management om goed geïnformeerd bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen. Beslissingen die voor ondernemers ook privé consequenties hebben. Beslissingen die je met hoofd en hart neemt.
Met #DeOnlineCFO bied ik de toegankelijke oplossing voor (online) ondernemers met een omzet tot ca. €5m.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen bij de groei van je bedrijf?
Ik nodig je graag uit om een afspraak te maken voor een
persoonlijke video chat.

Ingrid van Ommeren – De Online CFO

Ik ontmoet veel ondernemers die wel hun administratie hebben uitbesteed, maar geen inzicht hebben in hun cijfers. Sturen op cijfers is dan al helemaal een brug te ver. Ze geven aan geen gevoel te hebben voor cijfers, niet snappen waar hun accountant het over heeft, niet door durven vragen, het belang niet altijd zien.

Zonde. Gemiste kansen.

Om een winstgevend bedrijf te runnen en te laten groeien, kun je niet om de cijfers heen. In elke fase van je onderneming is het noodzakelijk om de juiste financiële kennis te hebben, de organisatie van je financiële processen op orde te hebben en te kunnen sturen op cijfers.

Daarom help ik ondernemers met een omzet tot ca. €5m met financieel management zodat jij kan doen waar je goed in bent.
Ik combineer inhoudelijke deskundigheid met een persoonlijke en betrokken manier van werken.

Online? Ja, juist online! Ik werk al heel lang met allerlei online toepassingen. Van e-learning, digitale business games, online coaching, video  meetings en zelfs online hulpverlening. Ik ben ervan overtuigd dat ook een CFO van online toepassingen gebruik kan maken. Het online aanbieden van CFO-diensten past goed in deze tijd. Probeer het gewoon uit!

Waarom ik?

Jij bent geen cijfermens. Ik vind cijfers leuk (echt!).

Jij hebt meer op je bord dan de cijfers. Ik heb er mijn vak van gemaakt (al bijna 25 jaar).

Jij vindt cijfers moeilijk en complex. Ik maak cijfers smart & simpel.

Jij vindt cijfers saai. Ik lees het verhaal dat jouw cijfers vertellen.

Jij ziet cijfers als registratie van wat geweest is. Ik zie in de cijfers potentie voor de toekomst.

Jij wil creatieve dingen maken. Ik ben creatief met cijfers en processen.

Jij wil mensen helpen. Ik help jou meer impact te hebben.

Jij bent de ondernemer die waarde wil creëren. Ben ik jouw online CFO?

Ervaringen met De Online CFO

Ineens heb ik ook een C.F.O. Ja, een CFO. Een online exemplaar weliswaar, maar toch. Er loopt iemand in Nederland rond die op haar LinkedIn profiel kan zetten dat zij de online CFO van de internationale Freedom Entrepreneur Cruise is. Wat een CFO is? Een Chief Financial Officer. Eindbaas €uro’s. Zij gaat mij behoeden voor verkeerde geldstromen, zij bestuurt de cash flow, zij maakt financiële voorspellingen. Ik weet niet wat me overkomt.

Jeanet Bathoorn

Freedom Entrepreneur Cruise

Voor wie is een Online CFO waardevol?

Ik ben het meest waardevol voor jou als er een aantal basis zaken op orde zijn.

√ Je hebt een actuele boekhouding

√ Je bent vertrouwd met de financiële basisbegrippen

√ Je kent je belangrijkste financiële processen

√ Je bent al meerdere jaren ondernemer

√ Je hebt bewezen te kunnen verkopen; je hebt een jaaromzet van minimaal €200.000.

√ Je vindt inzicht in cijfers een essentieel onderdeel van ondernemen. (Als jij geld en financiën diep in je hart eigenlijk niet belangrijk vindt is een online financieel manager voor jou niet zo waardevol).

√ Je bent je bewust dat jij als ondernemer/CEO verantwoordelijk bent voor alle financiële zaken in je bedrijf (ook voor wat je uitbesteedt)

√ Je bent bereid tijd en geld te investeren in het professionaliseren van de financiële huishouding van je bedrijf

Met mij werken

Je kunt mij als Online CFO voor een vast bedrag per maand aan je team toevoegen. Ik werk graag met vaste servicepakketten. Geen gedoe over uren. Geen ‘tijdschrijven met de vork’. Geen verrassingen achteraf.
Afhankelijk van je wensen, de grootte en complexiteit van je bedrijf bespreken we in een persoonlijk gesprek welk pakket bij jou past. 

Jouw voordeel

√ Vast bedrag per maand. Dat is helder.

√ Part-time CFO –>  full-time kwaliteit

√ Ik manage de ‘bottom-line’ en de cash flow, zodat jij je kunt focussen op de ‘top-line’ (je klanten)

√ De Online CFO maakt deel uit van je (virtuele) team.

√ Loyaal aan jouw belang (uiteraard binnen de financiële professionele grenzen)

√ De enige CFO die geen fancy hoekkantoor nodig heeft

Veelgestelde vragen

Ik vind het nogal wat om iemand inzicht in mijn financiële huishouding te geven. Hoe zit het met vertrouwelijkheid?

Vertrouwelijkheid en integriteit zijn voor mij vanzelfsprekend en het zijn dan ook kernwaarden van Leiderschap in Finance. Bovendien ben ik aangesloten bij de NBA (Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants).

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een half uur een video call te hebben waarin we persoonlijk kennismaken.

Werkt De Online CFO alleen online?

Als we na de eerste video chat besluiten met elkaar samen te werken hebben we altijd een eerste persoonlijke ontmoeting op locatie. Mijn ervaring is dat dat essentieel is voor een goede online samenwerking.

Verder werk ik zoveel mogelijk online. Dat scheelt veel kostbare reistijd. Met allerlei Cloud oplossingen is dat ook een hele efficiënte manier van werken. Meetings doen we zoveel mogelijk online via video calls. Naar wens hebben we ook offline overleg.

Worden de video calls opgenomen?

Ja, de videocalls kunnen worden opgenomen zodat je ze altijd terug kunt luisteren. Jij bepaalt of er een opname wordt gemaakt.

Kan De Online CFO ook mijn boekhouding doen?

Heb je al een boekhouder, dan kan ik met je meekijken of de dienstverlening past bij jouw bedrijf. Veel boekhouders maken helaas nog onvoldoende gebruik van de technologische mogelijkheden en zijn daardoor niet efficient en onnodig duur.

Heb je nog geen boekhouder of ben je niet tevreden, dan kan ik helpen met het vinden van een goede boekhouder/accountant. In een blog heb ik voor je op een rij gezet waar je op moet letten. Ik heb ook een samenwerkingspartner met wie ik je in contact kan brengen.

Heb je de adminstratie in eigen beheer, dan kan ik met je meekijken of de organisatie hiervan van voldoende niveau is.

Geeft De Online CFO belastingadvies?

Natuurlijk heb ik wel veel belasting kennis (BTW, IB, VPB) en kan ik daarin ook adviseren, maar ik ben zeker geen belastingexpert. Mijn kracht is dat ik weet wanneer het complex wordt, wie ik in moet schakelen en welke vragen ik moet stellen. Daarmee ontzorg ik jou.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest