Van zelfstandig ondernemer naar eigenaar van je bedrijf. Klinkt simpel. Klinkt als een natuurlijke volgende stap. Toch worstelen veel zelfstandig ondernemers hiermee. Jij ook? Lees dan verder! Ik ontdekte namelijk een verrassende – en hardnekkige  – overtuiging die jou tegenhoudt om deze stap succesvol te nemen.

Passief inkomen, money mindset, profit first methode en cashflow kwadrant

We zaten met een groepje ondernemers aan een grote houten tafel te praten over geld. Geld was die dag het onderwerp van de mastermind retreat waar ik aan deelnam. Als ik al dacht dat ik van alles over geld wist, dan kwam ik bedrogen uit.

Ja, ik heb een bedrijfseconomische studie afgerond. Ja, ik ben registeraccountant. Ja, ik heb bij grote corporates financiële managementbanen gehad. Ik dacht dat ik alles wel wist over de financiële kant van het runnen van een bedrijf.

Met stijgende verbazing hoorde ik de gesprekken aan over ‘passief inkomen’, ‘money mindset’, ‘profit first methode’ en het ‘cashflow kwadrant’ van Robert Kiyosaki. Voor mij nieuwe concepten.
Interessanter vond ik waarom deze concepten zo aansloegen en waarom de – in mijn ogen – gangbare en werkende financiële concepten uit het bedrijfsleven werden genegeerd of weggewuifd.

Verdiepende gesprekken met ondernemers volgden. Ik maakte analyses van de financiële cijfers die ze beschikbaar hadden. Sprak over hun zorgen, hun frustraties en verlangens over geld en hun bedrijf. Op zoek naar het antwoord op die ene vraag.

Voor welk onderliggend probleem of verlangen waren die concepten de oplossing?

Mensen vertelden me hoe frustrerend het voelt als er van een mooi omzetbedrag onder aan de streep maar weinig overblijft.

Hoe de onzekerheid aan je vreet als je niet weet hoeveel er overblijft om aan jezelf uit te keren.

Hoe je de grip verliest als je nooit een vast inkomen aan je bedrijf onttrekt en steeds privézaken pint vanaf je zakelijke bankrekening.

Hoe je zelfvertrouwen een deuk oploopt als je je inkomen vergelijkt met je loon toen je nog in loondienst was.

Hoe heerlijk het lijkt als je een cashflow kunt realiseren die niet direct afhankelijk is van jouw inzet.

Hoe ze dromen van een groeiende bankrekening als ze op vakantie zijn of tijd met familie en vrienden doorbrengen.

Het nummer 1 probleem:

ondernemers houden te weinig inkomen over
om het leven te leiden dat ze voor ogen hebben.

 

Het nummer 1 verlangen:

ondernemers willen passief inkomen genereren
door een winstgevend bedrijf op te bouwen.

Niet alleen starters hebben een laag inkomen

Ondernemers modderen soms al jaren door. Huren mensen in, maar betalen zichzelf nauwelijks of geen salaris. Vragen veel te lage prijzen, bang om zichzelf uit de markt te prijzen. Doen aan het eind van het jaar nog allerlei aankopen om belasting uit te sparen. Geven – vaak impulsief – bakken met geld uit voor zaken die misschien op langere termijn nuttig zijn.

Dit gaat jaren door, ook bij bedrijven met >10 medewerkers. De eigenaar betaalt zichzelf een te laag salaris uit. Het is een patroon dat lastig te doorbreken is als je jezelf jarenlang eigenlijk te weinig hebt uitgekeerd.

R

Een hoogopgeleide 45-plusser die voltijd in dienst is, heeft nog altijd een derde meer persoonlijk inkomen dan een vergelijkbare zzp’er.
(bron: CBS)

Wat zijn de privé gevolgen?

Het salaris is vaak nauwelijks genoeg om van rond te komen.
Laat staan genoeg om een pensioenvoorziening op te bouwen.
Laat staan genoeg om een buffer op te bouwen voor onvoorziene uitgaven.
Laat staan genoeg om een bedrag te investeren dat op langere termijn meer vermogen oplevert.

Die financiële vrijheid en passief inkomen waar zovelen van dromen blijft zo een droom.

Winst = inkomen?

In de gesprekken werd me glashelder waar de schoen wringt.

Bijna allemaal verwarren ondernemers de winst die hun bedrijf maakt met hun eigen salaris.

Waar komt deze Mindf*ck vandaan?

Als je een bedrijf start begin je veruit in de meeste gevallen als eenmanszaak. De belastingdienst ziet de winst uit een eenmanszaak als inkomen waarover inkomstenbelasting geheven wordt.

Je boekhouder/accountant maakt de Verlies- en Winstrekening die voldoet aan de regelgeving van de belastingdienst. Hierbij wordt het salaris van de ondernemer en de winst niet apart getoond. Geen wonder dat de ondernemer denkt: winst = inkomen.

Deze gedachte zet ondernemers op het verkeerde been! Deze overtuiging ondermijnt gezonde groei van je bedrijf. Het maakt de stap van zelfstandig ondernemer naar eigenaar van een bedrijf onnodig lastig.

Winst ≠ inkomen!

Als ik aan mijn klanten uitleg dat winst en inkomen helemaal niet hetzelfde zijn, zie ik vaak het kwartje vallen.

Je krijgt salaris voor wat je doet, je maakt rendement (winst) met wat je bezit.

Je kunt ook zeggen: je salaris krijg je als je IN je bedrijf werkt, rendement/winst maak je door AAN je bedrijf te werken en je bedrijf te verbeteren.

Waarom is dit nu zo belangrijk?

Ondernemers zijn vaak blij dat ze niet (meer) in loondienst zijn. Het woord ‘werknemer’ doet al gauw de nekharen overeind staan.

Ik zie het zo: zolang je als ondernemer IN je bedrijf werkt, ben jij werknemer nummer 1, de werknemer die je moet koesteren, die je absoluut niet kwijt wil.

In ieder goed en financieel gezond bedrijf is het maandelijks op tijd betalen van de salarissen prioriteit. Een goede gewoonte die je zo snel mogelijk moet toepassen in je eigen bedrijf. Ook als het om salarisbetalingen aan jezelf gaat!

Dit is wat mij betreft een cruciale money mindset:
Jij bent niet de sluitpost die krijgt wat er toevallig overblijft.

Wat betaal jij aan jezelf?

Betaal jij jezelf een vast salaris? Heel goed! Ga zo door en verhoog je salaris als daar ruimte voor is.

Is jouw salaris variabel en afhankelijk wat er aan het eind van de maand overblijft? Dan ben jij in jouw bedrijf niet werknemer nummer 1. Werk aan de winkel!

Hoe hoog is een gezond salaris voor een ondernemer?

Werknemers krijgen doorgaans een markt-conform salaris. Dat is een salaris wat gangbaar is op de arbeidsmarkt voor het werk wat je doet, de resultaten die je levert en de verantwoordelijkheden die je hebt. Dit is ook een goede graadmeter om je eigen salaris te bepalen voor het werk wat je doet IN je bedrijf. Ik noem dat een gezond salaris. Een financieel gezond bedrijf betaalt een gezond salaris.

Hoe meet jij of je bedrijf financieel gezond is?

Staar jij je blind op de omzet die je bedrijf maakt? Dat zegt niks. Een hoge omzet klinkt leuk en veel ondernemers focussen op omzet, maar het is niet meer dan de mooie verentooi van een pauw.

Focus je je op de winst, dan komt dit al meer in de buurt. Maar. En dit is een grote maar: Zolang jij jezelf geen gezond salaris betaalt zegt je winstcijfers helemaal niets hoe je bedrijf presteert! Je houdt jezelf voor de gek. Je winstcijfer is dan een kompas met een afwijking die je de verkeerde kant op stuurt.

Pas als je jezelf een gezond salaris betaalt zegt de winst iets over de financiële gezondheid van jouw bedrijf.

Jouw eerste financiële doel als ondernemer?

Een bedrijf opbouwen dat jou een stabiel gezond salaris kan uitbetalen. En ja, het kan een paar jaar duren voordat je dat realiseert. Maar streef er wel naar.  

Waarom een gezond salaris en niet een riant topinkomen?

Misschien denk je: Ja, zeg, allemaal leuk, maar ik ben niet voor niks ondernemer, dan hoef ik toch niet te kijken naar salarissen? Ik werk er hard voor, ik neem de risico’s en ik verdien het. Als de cash er is om mezelf een topinkomen uit te keren, dan doe ik dat.

Wat is het effect als je jezelf een super-top-inkomen betaalt?

Je bedrijf maakt dan geen of te weinig winst en je holt je bedrijf uit. Zie je bedrijf als een koe die melk geeft. Voed je de koe niet, dan vermagert ze, zal de melk opdrogen en de koe gaat dood. Zorg dat de koe lang leeft en je hebt jarenlang melk. Je kunt een andere koe kopen, de koe krijgt kalfjes, die ook melk geven.

Zo is het ook met je bedrijf. Een financieel gezond bedrijf kan je jarenlang inkomen geven. Je kunt investeren en nieuwe inkomstenbronnen toevoegen.

Waarom een gezond salaris, ik kan best met een beetje minder

Het klinkt soms bijna romantisch, de ondernemer die sober leeft en leeft voor het bedrijf. Een tijdje zuinig leven is geen probleem, maar langdurig zorgen om geld en een beperkte financiële buffer geeft stressklachten. Je holt jezelf uit.

Wat gebeurt er met je bedrijf op termijn als je jezelf langdurig onderbetaalt?

Een te laag salaris houdt je gevangen in je bedrijf. Veel ondernemers dromen van ‘passief inkomen’: eigenaar zijn van een bedrijf dat ook zonder de ondernemer doordraait. Daarvoor moet je mensen aannemen, een team bouwen. Goede mensen aan je bedrijf binden doe je onder andere met een goed en gezond salaris.

Als je bedrijf niet in staat is jou een gezond salaris te betalen, kun je nooit iemand aannemen die jouw werkzaamheden gaat overnemen. Dan is de stap van zelfstandig ondernemer naar eigenaar van een bedrijf dat ‘passief inkomen’ genereert nog ver.

Bepaal wat jouw gezonde salaris is. Overal op Internet zijn websites te vinden met salarisgegevens per beroep. Bijvoorbeeld WageIndicator 2019 – Loonwijzer.nl – Uurtarieven in 50 beroepen: zzp’ers vergeleken met werknemers

Ben je nog ver van dat salarisniveau af, maak een plan om stapsgewijs naar dat salarisniveau te komen. Een gezond inkomen voor jezelf is de eerste stap van zelfstandig ondernemer naar eigenaar van een bedrijf. Van actief inkomen naar passief inkomen. In termen van Kiyosaki: van ‘”S” (self-employed) naar “B” (business owner).

Hulp nodig?

Wil jij ook een gezond inkomen en een winstgevend bedrijf, maar weet je niet wat je volgende stap moet zijn? Boek dan nu een gratis adviesgesprek, dan help ik je op weg. 

Ingrid van Ommeren helpt als #DeOnlineCFO ondernemers om financieel gezond te groeien. 

Zelf ondernemer en met een flinke dosis ervaring als registeraccountant (RA) en business controller voor een groot scala aan bedrijven, gecombineerd met haar persoonlijke en toegankelijke aanpak is zij dé sparringpartner voor ondernemers met groeiambitie.

Vul je naam en e-mailadres in en ga direct aan de slag met het werkboek

"Ontcijfer jouw unieke talenten in 7 simpele stappen"

Ik geef toestemming aan Leiderschap in Finance om mij het werkboek toe te sturen en daarna op de hoogte gehouden te worden met artikelen, tips en informatie over de leiderschapsprogramma's van Leiderschap in Finance. Ik kan mij ten allen tijde afmelden.

Gelukt! Veel plezier met het ontcijferen van je talenten!

Pin It on Pinterest